Andreas Baadin 7

- Andreas, hvordan startet det som i dag er Bådin?

28. november 2022

Han tenker seg om. - Det startet med at jeg jobbet på et lager i 2007. Ble drittlei og flyttet til Narvik. Planen var forkurs ingeniør, og fikset det – men Narvik var ikke plassen for meg. Så jeg måtte vekk. Fant samme studie i Grimstad, men kjente ikke en sjel.

Les mer

Ellisiv Håvard og Morten ny daglig leder5

Nå søker Molobyen i Bodø etter ny daglig leder

17. november 2022

I 2018 ble daglig leder Håvard Engseth ansatt til å lede Molobyen-prosjektet i Bodø sentrum, og har siden da jobbet med planprosesser og områdeplanen for bydelen. – Vi skal nå over i en mer operativ fase, og vi søker derfor etter ny daglig leder, sier Engseth.

Les mer

Anders og Frode megler byggetrinn 1

- For de som er på boligjakt er dette noe vi har ventet på

2. november 2022

Dette sier avdelingsleder og eiendomsmegler Frode Hansen i Eiendomsmegler1 Bodø Sentrum etter han har sett skisser for byggetrinn én i Molobyen. Meglerhuset har nå fått i oppdrag å selge bydelens første nabolag i Tolder Holmers vei.

Les mer

Riktig Spor skal jobbe med Molobyen 1

Molobyen velger Riktig Spor for byggetrinn én

31. oktober 2022

Nå skal Riktig Spor i gang med kommunikasjon og markedsføring rundt Molobyens første nabolag. – Dette er en utbygger som tar Bodø på alvor, sier daglig leder Brita Bjørnbakk i Riktig Spor.

Les mer

Petter Nohr Unstad6

Et intenst år med Beddingen kulturhus

18. oktober 2022

Daglig leder Petter Nohr Unstad i Kulturkollektivet Bodø mener det var helt riktig å etablere Beddingen kulturhus i Molobyen. – Vi fyller et tomrom og er i ferd med å bli et skikkelig lavterskel kulturhus, sier han.

Les mer

Konstant teater alle mann

Beddingen kulturhus – en scene for unge nyskapende skuespillere

10. oktober 2022

Med forestillingen «Ung mann (23)» viste de skapende skuespillerne i Konstant teater hva som skjer når man ikke tørr å være sårbar. – Dette handler om en som ikke blir forstått i samfunnet, forteller Thea Mohagen Lekang.

Les mer

Heksejakt elin 2

Kunstpause med fortellinger rundt bålet

8. september 2022

- Vet dere hva det vil si å være overtroisk, spør forfatter Elin Hansen, omringet av spente 5-åringer rundt bålet inne i den offentlige møteplassen «Concrete Dreaming» i Molobyen.

Les mer

Valter Eriksen og skramlekunst

Skulptør Valter Eriksen inviterer barn til skramleverksted i Bispegården

2. september 2022

Valter Eriksen (42) jobber til daglig med gjenbrukskunst, finner ting som ellers ville blitt kastet og gir det nytt liv. Nå utfordrer han barna til skramleverksted i Bispegården.

Les mer

Kunstpauseplass Milu Sami og Gøran fint 8

Heksejakt som inspirasjon til første kunstpause i Molobyen

30. august 2022

Den argentinske kunstneren Milu Correch (31) forteller at veggmaleriene som nå pryder de gjenbrukte betongelementene i prosjektet «Curated Urban Nature: Kunstpause!», handler om heksejakten og «trolldomskriminaliteten» som pågikk i Norge.

Les mer

Space for plants wanja Nohr2

Space for Plants inviterer til «Floating Space Festival» i Beddingen kulturhus

12. august 2022

Vi tar turen til drivhuskafeen nederst i Drivhusbakken i Rønvika i Bodø. Omgitt av planter, dufter, «chill» musikk, kreative kreasjoner og kunst, blir man først slått av en umiddelbar ro i kombinasjon med en nysgjerrighet som raskt våkner. Så vi spør; Hva er «Floating Space Festival»?

Les mer

Bispegården 34

Bispegården i Molobyen er nå åpen for bruk og forslag for videre utvikling

19. juli 2022

24. juni åpnet den kulturhistoriske Bispegården opp dørene som starten på det å bli et felles aktivitetshus i Molobyen. Huset som i årevis har vært ganske så lukket, og som siden 1950-tallet har huset Biskoper frem til sistemann Tor B. Jørgensen flyttet ut i 2016.

Les mer

Sjal 3

- I dette kunstprosjektet har vi invitert med en ganske oversett gruppe

18. juli 2022

Inne i Beddingen kulturhus møter vi kunstner Kiyoshi Yamamoto sammen med en gjeng pensjonister. De er nylig ferdig med å farge silkesjal, og spiser nå nystekte vafler mens de snakker om verket «Go Cry On Somebody Else´s Shoulder», et spennende kunstprosjekt de nå lager i fellesskap.

Les mer

Befaring Molobyen tolder holmers vei2

Molobyens første nabolag er i gang

5. juli 2022

Nå starter prosessen mot første byggetrinn i Molobyen. Det danske arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects skal tegne byggene, mens bygg- og anleggskonsernet Consto er valgt som entreprenør.

Les mer

Moa og Håvard Bispegården

Fredag åpner Bispegården for byens befolkning

20. juni 2022

Fredag 24. juni klokken 16.00 åpner Bispegården dørene som første steg mot å bli et samlingspunkt for byen.

Les mer

Selvkjørende busser i Molobyen 7

Selvkjørende busser på testrunder i Molobyen

16. juni 2022

Bussene «Hugo» og «Anna» skal nå testes i arktiske bystrøk. Og før det høyteknologiske tilbudet blir tilgjengelig for bodøværingene, har det vært kjøretøytesting i Molobyen.

Les mer

Thomas padl 9

Bodø Padel og Golf - en suksesshistorie i Molobyen

16. juni 2022

Vi møter Thomas Strøm Svendsen (27) i det gamle industrilokalet i Molobyen som nå huser to store padeltennis-baner og en rekke ultramoderne golfsimulatorer. To innendørsaktiviteter som Bodø-folket har tatt til seg med åpne armer. - Jeg føler med stolt, virkelig stolt over at vi greide å få dette i stand, sier 27-åringen.

Les mer

Julie Nyland Nilsen Sonja Morzycki Anneli Kolås Anastassia Tsivile Harald Seljesæter arkitekt og Sami Rintala3

Studenter bygger fjellhytte for Sulitjelma i Molobyen

31. mai 2022

Arkitektelever fra NTNU i Trondheim har sammen med en snekkerskole fra Tyskland tegnet og bygget en liten hytte som etter hvert skal plasseres like ved Tjorvihytta i Sulitjelma.

Les mer

På jakt etter pauseplasser i Molobyen 17

Pauseplasser i Molobyen med betong fra hovedflybasen

31. mai 2022

Gjenbrukt betong fra flyplassen i Bodø planlegges å bli til spennende pauseplasser langs en offentlig rute i Molobyen. - Nå utvides havnepromenaden og vi gjør bydelen mer tilgjengelig for folk, sier arkitekt Harald Seljesæter i Rintala Eggertsson Architects.

Les mer

Kulturminister Anette Trettebergstuen og Ida Pinnerød4

Tomme boliger, brukte møbler - et midlertidig hjem

4. mai 2022

Det startet med et orkester på flukt og et initiativ fra Arktisk Filharmoni om å gi musikere fra Ukraina en pustepause fra et turneliv fra dag til dag. - Men så manglet vi et sted å innlosjere dem, forteller Charlotte Gjertsen, ansvarlig for salg-, arrangement og publikum i Arktisk Filharmoni.

Les mer

Molobyen Gøran Moya Moa Björnson Camilla Helgesen og Petter Nohr Unstad

Fikk 900 000 kroner i KORO-støtte til kunst i offentlige rom

6. april 2022

Ved hjelp av innbyggerinvolvering, samarbeid mellom flere aktører og sterk kunstfaglig ledelse, skal nå flere byrom i Molobyen bli til kunstpauseplasser.

Les mer

Jan Ivar Bårtvedt Britt Nyland Gustavsen Yulia Svistunova Emilie Vistung Matias Bjune Pedersen Emilie Gormsen og Ann Iren Hansen

Voksenteater - et befriende møte med egne begrensninger

31. mars 2022

Tirsdager mellom 17.00 og 19.00 møtes folk i Båthallen i Beddingen Kulturhus for å skape scenekunst. Det de har felles er gleden for teater. - Her tør jeg å slippe meg fri, sier Yulia Svistunova (39) som til daglig jobber som regnskapsfører.

Les mer

Ørjan Elen Tom Berit og Ellisiv Action Now presse

- Endelig blir det Molobyen Action Now Cup i Bodø

24. mars 2022

Fra fredag 22. til søndag 24. april braker det endelig løs når Bodø/Glimt arrangerer fotballturnering for gutter og jenter i alderen 6 til 17 år. - Dette blir vårens vakreste eventyr, sier leder Ørjan Berg for samfunnsavdelingen i Bodø/Glimt.

Les mer

Trevor Graham molobyen2

Hvordan kan man få det bedre enn det er i dag?

8. mars 2022

Trevor Graham (53) har i årevis jobbet med byutvikling over hele verden. Nå har han for første gang besøkt Bodø og Molobyen. - Selv om jeg ikke har vært her så lenge, så merkes den gode energien blant folk, sier Graham.

Les mer

NETT BARE DANS DIVERSE 3

Nå ønsker Molobyen å samle sine første innbyggere

5. mars 2022

- Byggetrinn én i Molobyen er utrolig viktig. - Derfor ønsker vi nå at folk skal være med å påvirke utviklingen av dette området, sier stedsutvikler Moa Björnson i Molobyen, som nå inviterer til å bli med i en referansegruppe for det første nabolaget.

Les mer

Screenshot 2020 06 29 at 11 19 12 kopi 2048x1348

Bli med i en referansegruppe for Molobyens første nabolag

1. mars 2022

Vil du være med å påvirke utviklingen av Molobyens første nabolag? Vi søker personer til en referansegruppe!

Les mer

Nett Moa Björnson7

- Som ny i Bodø har jeg blitt møtt av entusiasme og skaperkraft

28. februar 2022

For stedsutvikler Moa Björnson har det vært en glede å komme til Bodø for å jobbe med stedsutvikling i Molobyen. - Som ny i Bodø har jeg blitt møtt av entusiasme og skaperkraft, sier hun.

Les mer

Molobyen konseptstafett 1

Hva mener folk om fremtidens Molobyen?

22. februar 2022

For å kunne utvikle Molobyen til en spennende, mangfoldig og hyggelig bydel - så kreves det lure tanker fra flere samskapere.

Les mer

Marianne Bahr Simonsen Kraft ute bredde3

- Jeg ønsker at mangfoldet skal prege Molobyen

22. februar 2022

For Marianne Bahr Simonsen (40) er det havet og lyset som utgjør Bodø. Og i Molobyen ønsker hun seg mangfold. - Et sted der det er både godt å leve og oppleve, sier hun.

Les mer

2 Brian Morsund Tarjei Nordeng Knut Ole Nordlie Ottar Olaussen Trond Tømmerberg Erik Johansen Roar Karlsen Bosse Schjølberg og Eirill De Longe i Bodø Jazz Open

BODØ JAZZ OPEN til Molobyen

31. januar 2022

Endelig kan folk nyte musikk sammen over hele byen igjen. - Det blir spennende å ta i bruk Beddingen som nytt kulturhus, sier leder Erik Johansen i Bodø Jazz Open.

Les mer

Skoleklasse Molobyen bankgata Moa og elever workshop 3

Nå skal ungdommene være med på utviklingen i Molobyen

20. januar 2022

Inne i klasserommet på Bankgata ungdomsskole høres summingen av småprat. På stolene sitter en gjeng med spente 13-åringer som i dag skal få lære mer om hvordan man jobber når man utvikler byen.

Les mer

Ingvild Pettersen Högberg RYK 5

- Når folk møtes skjer det ting

15. desember 2021

Koordinator Ingvild Pettersen Högberg i nettverket RYK har den siste uka gledet seg stort over å endelig kunne skape en møteplass for musikkbransjen i nord. - Når folk møtes skjer det ting, sier Högberg.

Les mer

DNT Victoria Skipnes og Håvard Mikalsen 1

Grønn fredag på en torsdag - turglede og gjenbruk

1. desember 2021

Med miljøvettreglene i ryggsekken arrangerte DNT ung Bodø «Grønn fredag på en torsdag» i Black box´n i Beddingen kulturhus i Molobyen.

Les mer

Moa Björnson9

Kaospilot Moa Björnson (36) skal stedsutvikle Molobyen

11. november 2021

Med åpenhet for andres ideer og fokus på medvirkning og aktivitet, skal den tidligere utviklingssjefen på Træna nå sette Molobyen på kartet. -Dette området har et unikt og fantastisk potensial, sier Moa Björnson.

Les mer

PRESS Illustrasjon Molobyen av Smitdt Hammer Lassen

- Vi har aldri hatt en så grundig og solid områdeplan

28. oktober 2021

Dette sier leder for byutvikling Annelise Bolland i Bodø kommune, og viser til en nå godkjent plan for Molobyen.

Les mer

SALTEN friteater

- Dette huset var en grunn for å flytte hjem til Bodø

21. oktober 2021

Som nyutdannet skuespiller skulle Matias Bjune Pedersen (25) velge seg veien videre i livet. Valget falt på hjembyen Bodø. - Dette huset i Molobyen var virkelig en av grunnene til å flytte hjem til Bodø som nyutdannet skuespiller, smiler han.

Les mer

NETT Jorun Vigerust2

- Dette er et etterlengtet rom

21. september 2021

At det å ha en uavhengig scene for dansekunsten er gull verdt, er det ingen tvil om. - Dette er et etterlengtet rom, et savn i mange år, sier dansekunster Iselin Aamodt Borgan (36) i BAREDANS, Bodø Arena for dansekunst.

Les mer

NETT Nicholai Astrup høyre kommunal og moderniseringsminister

Fra båtverksted til kreativitet, samarbeid og skaperkraft

15. juli 2021

Inne i det gamle båtverkstedet fylles rommet av dresskledde. Det småprates, hilses «takk for sist», og stemningen er optimistisk. En av gjestene utenbys fra skaper litt ekstra oppmerksomhet, for det er alltid stas å bli sett – også av kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H), når et selskap som Kraft åpner dørene i Bodø.

Les mer

NETT Dronebilde Molobyen 2 foto drone nord scaled

Nå er planforslaget for Molobyen klart

25. mai 2021

Nå skal et grundig forslag for Molobyen behandles politisk. – Dette er en milepæl i prosjektet, sier daglig leder Håvard Engseth i Breivika Utvikling Bodø.

Les mer

IMG 8503

Nå offentliggjøres medvirkningen for Molobyen

15. oktober 2020

– Ensomhet har vært en ledestjerne i medvirkningsprosjektet, og vi har sett et ønske om en inkluderende og human bydel hvor folk har stort fokus på særlig havnepromenaden i Molobyen, forteller sosiolog og design researcher Mette Mossige i Prologue AS.

Les mer

Emma Dorothea Christensen 2 scaled uai 2560x1440

Kjærkommen sommerfotball med Molobyen ActionNow

12. august 2020

Hver onsdag og fredag gjennom hele sommeren har gutter og jenter i alderen 13 til 16 år møttes for å spille fotball og ha det gøy. – Vi har sett et stort potensial i denne typen kjærkommen sommeraktivitet, sier daglig leder Ørjan Berg for barne- og ungdomsavdelingen i Bodø/Glimt.

Les mer

Molobyen bredde scaled uai 2560x1440

Utviklingsområde Vest skal nå hete «Molobyen»

19. juni 2020

Etter en kreativ navneprosess med flere forslag på blokka, var det full enighet om navnet «Molobyen» for Utviklingsområde Vest, som strekker seg fra Molorota til Breivika i Bodø sentrum

Les mer

Medvirkningsprosess Utviklingsområde vest Hilde og Mette

Innbyggerne bidrar i utvikling av Bodø sentrum

28. mai 2020

Når man skal bygge ut en helt ny bydel er det viktig å få fram gode ideer, ærlige meninger og hensyn som bør tas. Derfor involveres Bodø-folk i alle aldre for å bidra med sin mening om Utviklingsområde vest i Bodø sentrum.

Les mer

Action Now WEB Breivika Utviklin g Ellisiv og Ørjan 1 of 1

Breivika Utvikling og Bodø/Glimt tar Løvold Cup til nytt nivå

26. februar 2020

Løvold Cup har i mange år vært en stor og populær fotballturnering i Bodø. Nå skal Bodø Glimt og aktørene bak Breivika Utvikling slå seg på lag og gi turneringen et helt nytt innhold.

Les mer

Planforslag Breivika Utvikling SHL arkitekter uai 2619x1473

Finpusset plan for ny bydel i Bodø

12. desember 2019

Finpusset planforslag for Utviklingsområde vest fikk god respons hos Bodø kommune. – Veldig interessant og godt gjennomarbeidet, sier byplansjef Annelise Bolland.

Les mer

Planforslag trapp mot vannet Breivika Utvikling

For første gang i Bodø brukes kunstig intelligens i arealplanleggingen

12. august 2019

Utviklingsområde vest strekker seg fra Molorota til Breivika. Nå har de danske arkitektene i Schmidt Hammer Lassen tatt i bruk Spacemaker. En ny programvare som med hjelp av kunstig intelligens optimerer den beste plasseringen for byggene som skal opp på tomta med tanke på sol og vind.

Les mer

Plankonsulent og arkitekter kart e1559824007756 uai 2880x1620

Danske arkitekter på besøk i Bodø

6. juni 2019

- Vi er her for å bli kjent, sier arkitektene Søren Arentsen og Hanna Johansson fra Schmidt Hammer Lassen Architects, som er i Bodø for å oppleve bydelen de skal være med å utvikle.

Les mer

WEB Skisse i Schmidt Hammer Lassens masterplan for Breivika Molorota uai 1675x942

Danske arkitekter skal utvikle ny bydel i Bodø

26. april 2019

Det danske arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen skal utvikle området mellom Molorota og Breivika i Bodø sentrum. – Valg av arkitekt er gjort, sier byplansjef Annelise Bolland i Bodø kommune.

Les mer

Mats Martinussen og Håvard Engseth

Ønsker bidrag og innspill fra byens befolkning

18. februar 2019

Nå går startskuddet for ett av de største by-prosjektene i Bodø sentrum, et steg mot en helt ny bydel i Bodø. – Nå offentliggjøres tre arkitektforslag for området mellom Molorota og Breivika, sier arealplanlegger Mats Marthinussen i Bodø kommune.

Les mer

Vi holder deg oppdatert

Ønsker du å holdes oppdatert om utviklingen av prosjektet og lanseringen av de første boligene? Registrer din interesse.

Vi behandler personopplysninger som er nødvendige for å oppfylle avtalen med deg, samt andre formål som selskapet har lov til å behandle opplysningene til ihht personvernforordningen. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen. Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg e-post/nyhetsbrev fra utbygger og megler. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på lenken i bunnteksten til e-postene våre.

Konsept, design og utvikling av lemon.no