Gå til hovedinnhold Gå til søk

Breivika Utvikling og Bodø/Glimt tar Løvold Cup til nytt nivå

Løvold Cup har i mange år vært en stor og populær fotballturnering i Bodø. Nå skal Bodø Glimt og aktørene bak Breivika Utvikling slå seg på lag og gi turneringen et helt nytt innhold.

– Løvold Cup har vært en av våre hjertesaker i vårt engasjement mot barn og ungdom i mange år. Nå ønsker vi å skape noe mer enn ei fotballturnering og vi ønsker å være del av Bodø/Glimts satsning på «Action Now» – ei retning klubben har peket ut for å vise vei mot et mer bærekraftig samfunn. Derfor overtar Breivika Utvikling stafettpinnen og skal løfte cupen videre inn i fremtiden, sier leder for marked, relasjon og utvikling i Løvold Solution, Ellisiv Løvold.

Breivika Utvikling Bodø, som består av et treenig samarbeid mellom Clemens Eiendom, Hundholmen Byutvikling og Løvold Solution, er godt i gang med et langsiktig utviklingsprosjekt mellom Molorota og Pelle Molins plass i Bodø sentrum, i tett samarbeid med Bodø kommune.

– Å videreføre turneringen til Breivika Utvikling handler om å gjøre den til noe større enn seg selv. Og i første omgang får vi nå inkludering av jentelag og ikke minst Stjerneligaen der barn med nedsatt funksjon eller andre utfordringer blir del av turneringen. Mulighetene er store i tiden som kommer, og sammen med Bodø/Glimt skal vi bidra til gode holdninger gjennom kreative og spennende grep som vi håper vil gjøre en forskjell. Budskapet i Action Now passer godt til visjonene hos bedriftene i Breivika Utvikling som planlegger en ny bydel for fremtidens Bodø, sier Løvold.

Idretten er en viktig bidragsyter i barn og unges oppvekst og personlig utvikling. – Derfor omdøpes nå Løvold Cup til «Action Now Cup». Daglig leder Håvard Engseth i Breivika Utvikling AS, daglig leder Ørjan Berg for Barne- og ungdomsavdelingen i Bodø/Glimt og leder Ellisiv Løvold for marked, relasjon og utvikling i Løvold Solution AS gleder seg å utvikle fotballturneringen Løvold Cup gjennom nye visjoner i Bodø Glimts «Action Now-ånd». (Foto: Christine Karijord)

Kinderegg

Ivaretakelse av barn og unges interesser står sentralt i utviklingen av den nye bydelen i Bodø sentrum.

– I tillegg til det vi ønsker å få til lokalt i utviklingsprosjektet gir det å samarbeide med en klubb som Bodø/Glimt muligheter. Det øker handlingsrommet for å tilrettelegge. Bodø/Glimt er en identitetsbærer for byen, og det ønsker vi å være del av samtidig som vi legger til rette for barn og unge, sier daglig leder Håvard Engseth i Breivika Utvikling Bodø AS.

Han er glad for at Løvold Solution tenker enda større og sender stafettpinnen videre til Breivika Utvikling.

– Dette er et kinderegg. Bodø/Glimt har virkelig tatt på seg ledertrøya for å skape en økt bevissthet gjennom klubbkonseptene GI ALT og Action Now, og nå vil vi være med å løfte deres engasjement for barn og unge samtidig som vi sammen kan bidra til det grønne skiftet gjennom idretten, sier Engseth.

Bodø/Glimts «Action Now» tar utgangspunkt I FNs bærekraftmål, og har blant annet som mål å bygge sterke lokalsamfunn gjennom innovative partnerskap. – Det passer godt med våre mål i Breivika Utvikling Bodø om Utviklingsområde vest, sier Leder Ellisiv Løvold for marked, relasjon og utvikling i Løvold Solution AS. (Foto: Christine Karijord)

Inspirasjon og mål

For daglig leder Ørjan Berg for Barne- og ungdomsavdelingen i Bodø/Glimt handler også «Action Now» om å det å samarbeide og finne de riktige aktørene for å kunne jobbe med klubbens bærekraftmål.

– Bodø/Glimt når ut, og det å nå ut til barn og unge er viktig. Det de lærer seg når de er små, det tar de med seg videre i livet. Bare det å ha fokus på god kildesortering under ei så stor fotballturnering, det skaper holdninger som varer. Som toppklubb i Nord-Norge skal vi ta et ansvar som er større enn det å spille kamper hver søndag, sier den tidligere fotballspilleren.

Han ramser opp besteforeldre, foreldre, søsken og opp imot 160 fotballag for å skape et bilde på alle de som kommer til å være en del av satsingen i fremtiden.

– At vi nå skal utvikle denne turneringen videre i et bærekraftperspektiv er spennende på mange plan. I tillegg er den nye bydelen bare et steinkast fra Aspmyra Stadion. At Breivika Utvikling allerede nå går inn i et samarbeid med Bodø/Glimt vil helt klart legge til rette for bokvaliteten for barn og unge som skal vokse opp i dette området. Der kan de drive med idrett og kultur, som igjen skaper god helse, samhold og trivsel. Sammen med Breivika Utvikling får vi snøballen til å rulle, og selv om vi ikke kan redde verden alene – så kan vi bidra, sier Berg.