Gå til hovedinnhold Gå til søk

Kjærkommen sommerfotball med Molobyen ActionNow

Hver onsdag og fredag gjennom hele sommeren har gutter og jenter i alderen 13 til 16 år møttes for å spille fotball og ha det gøy. – Vi har sett et stort potensial i denne typen kjærkommen sommeraktivitet, sier daglig leder Ørjan Berg for barne- og ungdomsavdelingen i Bodø/Glimt.

For Emma Dorthea Christensen (13) er fotball en lidenskap. Og ikke minst har det vært stor stas å ha tidligere fotballproff Ørjan Berg som instruktør under Molobyen ActionNow sommerfotball. (Foto: Christine Karijord)

Ideen om å arrangere sommerfotball kom etter et spesielt halvår med avlyste treninger, kamper, turneringer og ingen mulighet for å arrangere «Molobyen ActionNow-cup», et samarbeid mellom Breivika Utvikling Bodø AS og FK Bodø/Glimt om å ta tidligere Løvold Cup videre inn i fremtiden med fokus på FNs bærekraftsmål.

– Det har vært jevnt 30 unger og ungdommer som har møtt opp hver onsdag og fredag, og rundt 100 samlet sett som har deltatt i løpet av sommerukene. Og det har vært skikkelig god stemning. Jeg har ropt masse og virkelig heiet spillerne våre frem. Jeg blir så utrolig engasjert, smiler Linn Søtorp, som har jobbet som fotballinstruktør hele sommeren.

Hun forteller om den positive holdningen til de som har deltatt på sommerfotballen, om samhold, gleder og engasjement. Og ikke minst hvor mye det har betydd for henne å ha vært sammen med fotballguttene- og jentene disse ukene.

– Selv spiller jeg på Glimtvis, et rusfritt gatefotballag i samarbeid mellom Bodø/Glimt og Kirkens Bymisjon Bodø. Jeg har selv vokst enormt på det å spille fotball de siste årene, opplevd tilhørigheten et fotballag kan gi, og vil vel egentlig si at Glimtvis har vært veien tilbake til livet på en måte. Derfor har det betydd mye for meg å bidra som instruktør, og jeg mener dette har vært et viktig tilbud i sommer, sier Søtorp.

For fotballinstruktør og Glimtvis-spiller Linn Søtorp har sommerens fotballtilbud vært viktig, både for henne og for de som har deltatt. (Foto: Christine Karijord)

– Vi har hatt det skikkelig trivelig og gøy på hver eneste samling i sommer, sier fotballinstruktørene Marius Berg, Ørjan Berg, Linn Søtorp og Sigurd Tømmerås. Molobyen ActionNow sommerforball er et samarbeid mellom Breivika utvikling Bodø, FK Bodø/Glimt, Nordland Fotballkrets og Bodø Idretsråd. (Foto: Christine Karijord)

Gutter og jenter blandet

For Ørjan Berg har det vært artig å se hvor fint det har gått å blande gutter, jenter og aldersgrupper og la dem spille sammen, selv om det er stor forskjell på fysikken til 13-åringer og 16-åringer.

– Det er utfordrende for ei jente på 13 og spille mot gutter på 16, men det har gått utrolig bra. Ingen skader og mye mestring. Målet med sommerfotballen har vært å gi et tilbud til denne aldersgruppen, som også komplimenterer Grands sommerfotball for de mellom seks og 12 år, sier Berg.

Han mener det er stort potensial for et slikt gratis lavterskeltilbud som Molobyen ActionNow sommerfotball, og har sett gjennom ukene med aktivitet at det har betydd mye for mange. Han håper nå konseptet kan utvikles videre.

– Dette tilbudet har vært særlig viktig i sommer. Lagidretten har vært sårbar i koronakrisen, og jeg vet at en del lag fra ungdomsfotballen har trukket seg fra serien i år, sier den tidligere fotballproffen, før han deler opp spillerne i fire lag for dagens treningsturnering.

Daglig leder Ørjan Berg for barne- og ungdomsavdelingen i Bodø/Glimt mener Molobyen ActionNow sommerfotball er et tilbud med stort potensial. – Dette tilbudet har vært særlig viktig denne sommeren, sier han. (Foto: Christine Karijord)

 

– Fotballsommer har vært sommerens høydepunkt, sier Emma Dorthea Christensen (13). (Foto: Christine Karijord)

– Et høydepunkt i sommer

For Emma Dorothea Christensen (13) har sommerfotballen vært skoleferiens høydepunkt. Hun har deltatt på hver eneste samling.

– Det har vært så gøy å spille. I tillegg har vi hatt veldig kule instruktører, sier Christensen, som innrømmer at det kan være tøft å spille mot de største gutta.

– Det er utfordrende fysisk, for de er jo veldig raske. Men da får jeg trent på fart. Fotball betyr enormt mye for meg og jeg trener hver eneste dag. Det har vært viktig for meg å kunne delta her i sommer, sier hun.

Målet er å signere kontrakt med en klubb som Lyon en dag, og bli verdens beste fotballspiller – som forbildet Ada Hegerberg.

– Det var flere som sluttet på laget vårt nå, så jeg bestemte meg for å få så god kondisjon at jeg kan holde ut en hel kamp til høsten. For nå har vi nesten ingen innbyttere på laget vårt, sier Christensen som spiller på Grønnåsen.

– Emma er en dyktig fotballspiller. Veldig artig å ha henne med her, smiler Berg.

For representant Ellisiv Løvold for Molobyen og Breivika Utvikling Bodø, er responsen på sommerfotballen en sann glede.

– Vi er veldig glade for den gode responsen Molobyen ActionNow sommerfotball har fått, og det varmer hjertet. Vi ser fram til mye fotballglede og annen aktivitet rundt Action Now sammen med Bodø/Glimt framover, sier Løvold.