Gå til hovedinnhold Gå til søk

– For de som er på boligjakt er dette noe vi har ventet på

Dette sier avdelingsleder og eiendomsmegler Frode Hansen i Eiendomsmegler1 Bodø Sentrum etter han har sett skisser for byggetrinn én i Molobyen. Meglerhuset har nå fått i oppdrag å selge bydelens første nabolag i Tolder Holmers vei.

For avdelingsleder og megler Frode Hansen i eiendomsmegler 1 Bodø Sentrum var det viktig å få oppdraget med Molobyens første nabolag her i Torder Holmers Vei. Her sammen med prosjektutvikler Anders Mehus Coucheron i Molobyen rett ved byggetomta. (Foto: Christine Karijord)

– I dag har jeg fått se skisser av noe nytt og spennende med et moderne uttrykk som representerer noe vi trenger i byen. Og for de som er på boligjakt, så er dette noe vi har ventet på, sier Hansen.

Han mener det finnes mange mulige kjøpere til et boligprosjekt, tross tiden vi er inne i nå.

– Det handler om å lage et prosjekt som er riktig, sier megleren.

Planlagt byggestart for Molobyens første nabolag i Tolder Holmers vei opp mot Bispeparken, er andre kvartal i 2023. Salgsstart av boenheter er planlagt å starte opp våren 2023.

Situasjonsplan/områdeplan for byggetrinn én i Tolder Holmers Vei og parken bak. (Illustrasjon: Schmidt Hammer Lassen Architects)

Spart for de store opp- og nedturene

Gjennom sine 27 år i eiendomsbransjen mener Hansen at Bodø har vært spart for de store opp- og nedturene.

– Ser man bort fra selve finanskrisen, så har ikke Bodø vært utsatt for de store svingningene i markedet. Og rentenivået mange kanskje frykter er en normalisering vi snart ser toppen av. Snakker vi om de lange rentene, så vil de sannsynligvis peke nedover mot slutten av 2023, sier Hansen.

Og derfor mener han at et godt og spennende prosjekt som Byggetrinn én i Molobyen ikke vil være risikabelt å sette i gang med.

– Det har alltid vært plass for gode prosjekter. Og ser man på de sentrumsprosjektene som ligger for salg, så nærmer de seg utsolgt. Og når Molobyen nærmer seg salgsstart, så vil andre prosjekter i byen være ferdig solgt, mener Hansen.

Han karakteriserer byggetrinn én som unikt.

– Man får alltid solgt et unikt prosjekt når man treffer godt på prisen, sier Hansen.

– Nå får vi noe nytt og spennende med moderne uttrykk som representerer noe vi trenger i byen, sier avdelingsleder og megler Frode Hansen i eiendomsmegler 1 Bodø Sentrum, etter å ha sett skissene for byggetrinn én i Molobyen. (Foto: Christine Karijord)

– Ønsker å treffe et bredt marked

For prosjektutvikler Anders Mehus Coucheron i Molobyen er det et ønske om å treffe bredt med boligene i Tolder Holmers vei i byggetrinn én.

– For oss har det derfor vært viktig å få inn en megler vi mener representerer mangfoldet vi ønsker å nå i dette prosjektet. Det handler også om å få frem forskjellig syn i arbeidet som skal gjøres videre i samarbeid med arkitekter, landskapsarkitekter, byggherre, entreprenør, markedsgruppe og oss i Molobyen, sier Coucheron.

Han er trygg på kompetansen som ligger i meglerteamet, og viser til markedsandelen Eiendomsmegler 1 har på nybygg i Bodø-markedet.

– Vi har nå inngått avtale med et erfarent meglerhus som vi mener har et godt produkt for Molobyens første nabolag. De skal nå jobbe i en prosjektgruppe og involveres som rådgivere underveis, og skal bidra til at prosjektet blir enda bedre, sier Coucheron.