Gå til hovedinnhold Gå til søk

Molobyen velger Riktig Spor for byggetrinn én

Nå skal Riktig Spor i gang med kommunikasjon og markedsføring rundt Molobyens første nabolag. – Dette er en utbygger som tar Bodø på alvor, sier daglig leder Brita Bjørnbakk i Riktig Spor.

Nå skal Riktig Spor inn i teamet som skal jobbe fram Molobyens første nabolag. – Vi er veldig fornøyde med at det finnes så god kompetanse i nærmiljøet, sier prosjektleder Anders Mehus Coucheron i Molobyen. Her sammen med leder for forretningsutvikling Jannike Ramsvik i Riktig Spor, daglig leder Brita Bjørnbakk i Riktig Spor og stedsutvikler Moa Björnson i Molobyen. (Foto: Christine Karijord)

– Riktig Spor blir nå en viktig brikke i teamet som skal utvikle det første nabolaget i Molobyen, sier stedsutvikler Moa Björnson i Molobyen.

Det danske arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects er i gang med å tegne byggene, SLA er tatt inn som landskapsarkitekter, mens bygg- og anleggskonsernet Consto er valgt som entreprenør.

– Molobyen er for tiden Nord-Norges største byutviklingsprosjekt. Det er sentrumsnært, spennende og viktig for fremtidens Bodø, sier Bjørnbakk.

Hun mener Molobyen er bydelsutvikling med særpreg.

– Molobyen er så mye mer enn en boligmaskin. Dette blir et annerledes, fargerikt og artig prosjekt å være med på, sier Bjørnbakk.

Riktig Spor blir nå en viktig brikke i teamet som skal utvikle det første nabolaget i Molobyen. – Dette er et annerledes, fargerikt og artig prosjekt å være med på, sier leder for forretningsutvikling Jannike Ramsvik og daglig leder Brita Bjørnbakk i Riktig Spor. (Foto: Christine Karijord)

– Snakker Molobyens språk

For prosjektutvikler Anders Mehus Coucheron i Molobyen er det et pluss å kunne handle kompetanse lokalt.

– Vi er veldig fornøyde med at det finnes så god kompetanse i nærmiljøet. Riktig Spor vil være tett på prosjektet og samtidig det som skjer lokalt i Bodø, for deretter å kunne respondere raskt når ting skjer med tanke på kampanjer og markedsføring. Dette hadde blitt vanskelig for et byrå utenbys fra, sier Coucheron.

Han mener også at Riktig Spor gjennom sin lokalkompetanse, raskt vil kunne finne riktig tone for Molobyens målgruppe.

– Riktig Spor snakker Molobyens språk, og for dem er det enklere å få fram det ektefølte i prosjektet fordi de er lokale, og hele tiden har mulighet til å kjenne på pulsen i prosjektet, sier Coucheron.

– De kjenner også renommeet til Molobyen fra sidelinjen, og vil kunne jobbe videre med dette på en spennende måte sammen med resten av teamet, sier Björnson.

Situasjonsplan/områdeplan for byggetrinn én i Tolder Holmers Vei og parken bak. (Illustrasjon: Schmidt Hammer Lassen Architects)

Byggestart og boligsalg

Planlagt byggestart for Molobyens første nabolag i Tolder Holmers vei opp mot bispeparken, er andre kvartal i 2023. Salgsstart av boenheter er planlagt å starte opp våren 2023.

– Nå skal vi lage en fremdriftsplan for byggetrinn én, og jobbe oss fram mot salgsstart. Lage en strategi sammen med både megler, entreprenør, arkitekter, byggherre og markedsbyrå, sier Coucheron.

– Vi fortsetter samtidig medvirkningsprosessene og vil bruke lokale referansegrupper for nyttige innspill fra mulige innbyggere, sier Björnson.

Både Coucheron og Björnson mener Riktig Spor har vist et oppriktig engasjement for bydelen, en forståelse for lokale forhold – noe som gjenspeilet seg i tilbudet.

– Dette er en utbygger som tar Bodø på alvor, og vi er stolte over å få være med på en viktig og spennende bydelsutvikling i hjertet av Bodø, sier Bjørnbakk.