Dykkingen begynte i sin tid med at Espen ved en tilfeldighet traff en kjenning som hadde begynt med krokebollefangst.
– Så jeg tok sportsdykker-sertifikatet og flyttet til Bodø, smiler Espen.
Han forteller om krevende krokebollefangst. Hardt arbeid, mye logistikk, og lange dager. Om kråkebolle-rogna som brukes til sushi, en gourmet-ingrediens vi ikke er så vant med å bruke her nord.
– Selv om jeg ikke fortsatte med kråkeboller, så ble jeg værende i Bodø. Jeg trives med både naturen og dykkingen. Også gikk det en liten «faen» i meg. Jeg skulle ikke komme hjem til Oslo med halen mellom beina etter et halvt år i Bodø, ler Espen.

Daglig leder Håvard Engseth i Molobyen og daglig leder Espen Korsell i Bodykk i den mobile dykkerstasjonen, der man følger med dykkerne når de arbeider under vann. – Herfra følger man med på alt som skjer, sier Espen. (Foto: Christine Karijord)

– Espen Korsell og Bodykk er faktisk øynene til Bodøs befolkning under havoverflaten, sier daglig leder Håvard Engseth i Molobyen. (Foto: Christine Karijord)
Dykkeroppdrag og rolig pust
I dag tar Espen og gjengen i Bodykk forskjellige dykkeroppdrag. Det kan være alt fra bunninspeksjoner til inspeksjon og reparasjon innen oppdrettsnæringen.
– Det er varierte dager å drive med dykking. Ofte kan arbeidet foregå flere timer under vann med boring av bolter eller fortøyninger, forteller Espen.
Han forklarer videre hva som skal til og hvilke egenskaper man bør inneha for å ha dykking som levebrød.
– Roen er viktigst. «Stopp, pust og tenk» – det er kommunikasjonen hvis en av dykkerne stresser. Og det hjelper alltid, sier Espen, som hadde en liten pause fra dykkingen hvor han tok på seg mer administrative oppgaver.
– Jeg kjente det ble et savn, sier yrkesdykkeren, som også bruker tid på dykking etter slitte sluker i Saltstraumen.

Bodykk rydder opp etter sluk-slit i Saltstraumen. – Det er helt vanvittig å se hvor mange sluker som ligger på bunnen, sier daglig leder Espen Korsell i Bodykk. (Christine Karijord)

Espen Korsell begynte tilfeldig med dykking. Nå har det blitt en del av livet. (Foto: Christine Karijord)
Base i Molobyen
For Espen, Andreas Bergseth og resten av gjengen tilknyttet Bodykk er det helt ypperlig å etablere seg i Molobyen med utstyr og tilgang til både verksted og havet.
– Det var virkelig godt å komme hit, helt optimalt for oss. God plass og med mulighet til å ha dykkerstasjonen utenfor, sier Espen.
Og selv om alt er midlertidig med tanke på at Molobyen er en bydel i forandring og utvikling, så er ikke dette noe Espen tenker så veldig mye på foreløbig.
– Jeg har vel ymtet frampå med et ønske om å være med bydelen videre. For oss er det helt perfekt å være så nært havet i et område som virkelig egner seg for dykking, sier Espen.
Han forteller om det tyske vraket DS Rabatt fra andre verdenskrig som ligger rett utenfor Molobyen.
– Det er mange tilreisende dykkere som oppsøker dette vraket, forteller yrkesdykkeren.