Gå til hovedinnhold Gå til søk

Space for Plants inviterer til «Floating Space Festival» i Beddingen kulturhus

Vi tar turen til drivhuskafeen nederst i Drivhusbakken i Rønvika i Bodø. Omgitt av planter, dufter, «chill» musikk, kreative kreasjoner og kunst, blir man først slått av en umiddelbar ro i kombinasjon med en nysgjerrighet som raskt våkner. Så vi spør; Hva er «Floating Space Festival»?

Til helgen fylles Beddingen kulturhus med mengder planter, kreative kreasjoner, kunst, kaffe og musikk. – Uansett hva folk har lyst til å gjøre sammen med oss, så er de hjertelig velkommen på festival, sier Wanja Nohr om Space for Plants Pop-up-konsept «Floating Space Festival» (Foto: Christine Karijord)

– Vi har laget en festival for alle. Uten begrensninger. Ta barna med, kle dere ut og inviter besteforeldre, venner, kolleger eller hvem du vil. Vi skal ikke lage et barnebord til de minste, eller andre grupperinger mellom generasjonene – vi ønsker å samle alle aldre til å ha det gøy sammen i våre kulisser med planter, dans, musikk, kunst, god alkoholfri drikke og stemning, smiler Wanja Nohr i Space for Plants.

Første del av festivalen starter klokken 16.00 – 21.00. Så er det duket for DJ og videre arrangement fra 21.00 – 03.00.

– Kom, sett av en dag til å danse og ha det gøy sammen med oss, sier Wanja.

Wanja Nohr er en av mange aktører bak cafeen og den kulturelle hub´n «Space for Plants» med base i Drivhusbakken i Rønvika. Nå tar de med seg konseptet til Beddingen kulturhus i Molobyen og skaper pop-upfestivalen «Floating Space Festival». (Foto: Christine Karijord)

Kulturell bevegelse

Hun forteller at konseptet er et slags «opprør», eller en kulturell bevegelse om du vil.

– I Norge har vi mange separate aktiviteter som grupperer folk etter alder. Vi ønsker med dette at alle skal kunne møtes å henge sammen på en naturlig måte. Med denne festivalen skaper vi en åpen og tilgjengelig plass, flytter alt det koselige vi har her på Space for Plants ned til Beddingen kulturhus, og lager en pop-up for folket. Fokuset er å bare møtes et sted, og det er fantastisk å kunne gjøre dette, sier Wanja.

Målet er å vise at det går an å ha det gøy uten å grille eller «rølpe». At en fest kan være så mye mer og for så mange flere.

– Det er et mål i seg selv å skape noe hvor vi kan samle alle aldre i ett arrangement. Vi har kulissene, så kan folk aktivisere seg selv gjennom å sette fantasien i sving, snakke med andre og finne fram til den gode samtalen. Treffe spennende personer de deler interesser med. Det er bestandig noe å snakke om når man er omringet av planter, sier Wanja.

Kulissene som tas ned til Beddingen kulturhus og Båthallen er kreative kreasjoner laget av gjenbrukt materiale. Her viser Wanja Nohr frem en paraply som er pyntet opp med plastposer. – Enkel og veldig gøy, smiler hun. ( Foto: Christine Karijord)

Målet til Space for Plants som har base i Drivhusbakken i Rønvika, er å skape en kreativ hub, steder hvor kulturen og folk kan blomstre, blant blomster. – Vi er en slags bevegelse, kanskje i opprør mot samfunnet og boksene vi blir satt i med aldersgrenser og arrangementer laget for spesifikke grupper, sier Wanja Nohr i Space for Plants. (Foto: Christine Karijord)

Kveldsarrangement etter 21.00

Hun forteller at kveldsarrangementet blir med spennende DJ´s, behagelig elektronisk musikk og en stemning man ikke opplever så ofte med tanke på omgivelsene og hele konseptet.

– Etter 21.00 serverer vi alkohol, men det er ikke rom for overstadig beruselse. Den energien ønsker vi ikke. Man kan også ta seg en skikkelig barista-kaffe og boble-vaffel om man vil. Egentlig kunne hele arrangementet vært alkoholfritt, men vi har respekt for at folk gjerne ønsker å kose seg med en øl, sier Wanja.

Hun og gjengen bak konseptet Space for Plants håper byen tar imot «Floating Space Festival» med et åpne hjerter, kreativitet og åpne sinn.

– Vi kan gjøre så mye sammen med så lite. Kulissene vi flytter ned til beddingen er stort sett laget av gjenbrukt materiale satt sammen det vi har hatt til rådighet. Det er mye glitter og lim, og jeg kan love at det blir en fargerik opplevelse på lørdag. Så håper jeg folk kan bli inspirert, at vi sammen skaper en bevegelse hvor vi alle deler det fargerike livet har å by på. En liten revolusjon og kanskje starter vi en ny kultur som Bodø-folk kan sette pris på og være del av, sier Wanja.

Hun mener magien bor i møter mellom folk. Som gjengen bak Space for Plants. En multikulturell samling av kreative og talentfulle mennesker fra rundt om i Europa.

– Man møtes, finner hverandre – så er det opp til oss å skape glede og finne den genuine og ekte lykkefølelsen som bor i oss. Noe Space for Plants er et resultat av, sier hun.

– Kom innom og prøv boblevaflene våre. Eller en nydelig barista-kaffe. Vi ønsker å vise folk gjennom pop-upfestivalen «Floating Space Festival» at man kan nyte livet også uten å drikke og «rølpe», sier Wanja Nohr i Space for Plants. (Foto: Christine Karijord)

Under Pop-up-konsept «Floating Space Festival» vil det også være mulighet for å både se og kjøpe planter. Eller vintageklær, små brukte skatter eller kunst. (Foto: Christine Karijord)

Vintageskatter, utkledning, planter og kunst

Wanja håper folk tør å kle seg ut. Tenke på hvem de er på innsiden og ta på seg det de føler er riktig for dem når de skal på fest.

– Ta på deg det du vil. Ta med strikketøyet og strikk. Ta på deg et hjemmelaget skjørt laget av ballonger, smiler hun.

Og i lokalet vil det også være mulighet for å både se og kjøpe planter. Eller vintageklær, små brukte skatter eller kunst.

– Dette er et lavterskeltilbud. Gratis på dagtid for alle aldre, og med 120 kroner i inngangsbillett på kveldsarrangementet. Båthallen i Beddingen kulturhus er perfekt for vårt konsept. En pop-up som virkelig er moderne og i tiden, sier Wanja.

Hun forteller at det i Europa, som i Berlin, er vanlig å skape disse kulturelt inkluderende og varierte møteplassene.

– Og nå ønsker vi å vise den kommende generasjonen i Bodø at det går an å ha det gøy og kose seg uten å rølpe, drikke seg full eller bruke andre rusmidler. Vi vil inspirere til fest i et fritt spillerom der alle kan dele gleden fra innsiden i fellesskap, smiler Wanja.

13. august fra klokken 16.00-21.00 er det åpen festival for folk alle aldre med café, aktiviteter, kunst og musikk omringet av planter fra «Space for Plants». Fra klokken 21.00-03.00 blir det avslappende elektronisk musikk fra DJ Andrew Fox aka Andy Li, DJ Smolny aka Røkt Laks, DJ Rewaved og Focus Prime as Portal Seven. (Illustrasjon: Space for Plants)