Gå til hovedinnhold Gå til søk

Yoga på Beddingen kulturhus

Nå skal Rå Yoga i regi av barnelegen og yogainstruktøren Ronja Langen Westlie rulle ut mattene i Beddingen kulturhus. – Yoga er pust, bevegelse og tilstedeværelse, noe vi har lyst å bringe ut til folket, sier hun.

Ronja Langen Westlie skal nå arrangere sin første «dropin-yoga» i Beddingen kulturhus. – Yoga er pust, bevegelse og tilstedeværelse, sier hun. (Foto: Christine Karijord)

Derfor blir det i løpet av våren arrangert «dropin-yoga» av ulikt slag, enten i regi av Ronja – eller en av de andre tre damene i Rå Yoga.

– Vi kommer til å finne på mye gøy framover, så følg med på vår facebookside «Rå Yoga», sier yogainstruktøren.

Hun synes det er spennende å skulle samarbeide med Beddingen kulturhus og Kulturkollektivet i regi av Petter Nohr Unstad

– Vi føler oss veldig velkommen og er så glad for at Petter og co er så behjelpelige, sier Ronja.

Rå Yoga består av fire instruktører; Marthina, Monika, Ronja og Kari, som alle har alle praktisert yoga i mange år og ønsker å dele sin erfaring slik at flere kan oppleve hva yoga kan gjøre med kropp og sinn. Balanse og bærekraft er sentrale elementer i undervisningen. (Foto: Marte Mølstre/Rå Yoga)

Enorm oppslutning

Ronja la ut arrangementet «Vinyasa lørdagsflow» som arrangement søndags kveld. Noen dager etterpå var det full-booket.

– Denne lørdagen var egentlig en slags test eller pilot for å se om folk ønsket seg lørdags-yoga på Beddingen, og timen ble fullbooket på et blunk, forteller Ronja.

Hun forteller at de som har meldt seg på er personer i ulik alder og med ulik erfaring.

– Og akkurat det synes jeg er veldig positivt. Rå yoga skal være for alle som ønsker å delta, uavhengig om man er gammel eller ung, erfaren eller uerfaren, myk i kroppen eller ikke, smiler Ronja.

Rå Yoga er en pådriver for at flere opplever gleden, finner ro og tar i bruk yoga som et meningsfylt verktøy. Nå kan de oppleves på Beddingen kulturhus. ( (Foto: Marte Mølstre/Rå Yoga)

Verktøy fra yogamatta og inn i livet

For Ronja handler yoga om det å være til stede i egen kropp – To Go with the Flow, som hun kaller det.

– Også det å bare kjenne på følelsen av å ha det bra. Jeg er opptatt av at yoga skal være gøy, at det oppleves mestring og ro. Mitt mål er at folk tar med seg verktøy fra yogamatta og inn i livet. Jeg tror vi trenger det, sier Ronja.

Hun mener pusten er et godt verktøy for å finne ro og holde kursen i livet gjennom mer tilstedeværelse i hverdagen.

– Det handler om å gi seg selv muligheten til å stoppe opp litt, tørre å puste og være her og nå, sier yogainstruktøren.

Rå yoga skal være for alle som ønsker å delta. – Uavhengig om man er gammel eller ung, erfaren eller uerfaren, myk i kroppen eller ikke, sier Ronja Langen Westlie. (Foto: Marte Mølstre/Rå Yoga)

Bruker pusten som verktøy på jobb

Ronja som også jobber som barnelege ved Nordlandssykehuset, mener yoga og det å bruke pusten er viktig også i et medisinsk perspektiv.

– Å være i kontakt med pusten aktiverer det parasympatiske nervesystemet som er «rest and digest». Det som sier til kroppen at den skal senke skuldrene, at det er trygt og at man kan lade batteriene. Man blir roligere av pusten og blodtrykket går også ned, sier barnelegen.

Dermed blir også yoga en plass man kan trene seg på nettopp det å finne ro i livet.

– Samtidig er yoga en fysisk aktivitet som er bra for både hjerte, lunger og hjernen. Og gjennom øvelsene så blir man både sterkere og mykere. Man føler seg bedre og blir mer rustet for livet. For meg har yoga blitt et verktøy for å tåle livet for det livet rommer, sier barnelegen og yogainstruktøren.