Gå til hovedinnhold Gå til søk

Nå fylles Beddingen med Bodø Jazz Open

Og vi tok en prat med «hus-sjefen» under jazz-festivalen, Thea Meyer. – Det er jeg som har det overordna ansvaret under festivalen og jeg skal sørge for at Beddingen blir byens kuleste scene, smiler hun.

Festivalsjef Erik Johansen for Bodø Jazz Open og «hus-sjef» Thea Meyer for Beddingen kulturhus under jazzen er enig i at Beddingen kulturhus har blitt et selvsagt sted for mange sjangre innen kulturlivet i Bodø. – Vi behøvde dette huset, sier Thea som gleder seg til nydelig musikk i Båthallen. (Foto: Christine Karijord)

Og hva innebærer det ansvaret Thea?

– Alt fra pynting, til frivillige og organisering. Rett og slett sørge for at Beddingen kulturhus blir byens kuleste scene under Bodø Jazz Open, forteller Thea.

Som artist vet hun hva det handler om. Både fra artist-siden, men også fra et publikums ståsted. Og det var nettopp derfor hun ønsket å bidra på beddingen under jazz-festivalen.

– Å skape den ultimate konsert- og festivalopplevelsen handler om «vibben», atmosfæren, artistene og menneskene som kommer for å oppleve. Og i tillegg at man har frivillige som brenner for å bidra. Og selv betyr det mye og bidra til å skape dette, sier Thea.

Hun mener det som virkelig gjør Bodø Jazz Open til en spennende by-festival, er muligheten mange band har til vise seg fram og bli hørt på en av de mange sentrums-scenene.

– Jeg har tidligere hatt noen utrolig fine kvelder med band jeg aldri hadde hørt om før, fått ny input. Og jazz, det er så mye og det er så fint at det er en så fri sjanger. De som er åpen for musikken sitter ofte igjen med helt spesielle opplevelser. Og det skal vi få til på Beddingen i år, sier Thea.

For «hus-sjef» Thea Meyer under Bodø Jazz Open i Beddingen kulturhus er målet å sørge for at beddingen blir byens kuleste festival-scene. – Å skape den ultimate konsert- og festivalopplevelsen handler om «vibben», atmosfæren, artistene og menneskene som kommer for å oppleve, sier hun. (Foto: Christine Karijord)

Åpner Bodø Jazz Open

Onsdag 1. februar blir Båthallen i Beddingen kulturhus blir åpningsscenen for jazz-festivalen med to av Norges fremste sangstemmer på samme scene.

– Sigrid Brennhaug og England Brooks sammen kommer til å bli energifylt. Jazz, soul og en dose amerikansk gospel. Dette blir en unik konsert, men noen av landsdelens dyktigste musikere, sier Thea.

På fredag spiller Inger Nordvik som i 2020 slapp debutalbumet «Time». Et kritikerrost album hvor hun sammenlignes med store navn som Kate Bush og Joni Mitchell.

– Jeg gleder meg til konsert med Inger. Det blir vakkert. Folk kommer til å få en wow-opplevelse, også av konserten med Beharie som leverer nydelig singersongwriter-preget indie/soul. Vi snakker minner for livet og en musikk som tar deg inn i øyeblikket med muligheten for å koble helt ifra. Og i Beddingen-kulisser, så blir dette helt rått, sier Thea.

Artist og «hus-sjef» Thea Meyer gleder seg til gode musikalske opplevelser under Bodø Jazz Open. – Jeg skal sørge for at Båthallen blir byens kuleste scene, sier hun. (Foto: Christine Karijord)

Beddingen har etablert seg som en by-scene

For både Thea Meyer og Bodø Jazz Open-leder Erik Johansen har Beddingen etablert seg som en selvsagt by-scene for svært variert kultur.

– For oss i Bodø Jazz Open har Beddingen blitt et all-aktivitetshus med stor bredde. Vi snakker alt fra dans, teater og kunstutstilling til proffe konserter. For oss er det nå en naturlig del av festivalen å bruke Beddingen, sier Erik.

For Thea har Beddingen blitt viktigere enn hva folk flest tror.

– Det skjer så mye positivt i kulturhuset – også kollektivt sett for alle oss som driver med kultur i Bodø. Skal man bo i Bodø og trives med det man driver med, som musikk i mitt tilfelle – så man ha en god plass å utøve. Og Beddingen kulturhus, det skapes av oss. Og da blir det noe helt unikt, sier Thea.

Hun mener kultur-miljøet har blitt tettere med Beddingen.

– Vi har muligheten til å samles, snakke sammen og utvikle oss kollektivt noe som er bra for kulturlivet, smiler «hus-sjefen» under jazz-festen i Beddingen kulturhus.