Gå til hovedinnhold Gå til søk

– Parkhusene i Molobyen vekker interesse

Det fargerike nabolaget «Parkhusene» som planlegges bygget i Tolder Holmers vei til sommeren, vekker stor interesse. – Dette blir et viktig nabolag for Bodø som by, sier stedsutvikler Moa Björnson i Molobyen.

For noen uker siden slapp Molobyen arkitekt-illustrasjoner og en film om planene for byggetrinn én i Tolder Holmers vei. Et nabolag som bare er starten på store endringer i bybildet i Bodø.

– Det har vært en enorm respons med flere hundre som har meldt sin interesse for de nye boligene, forteller Björnson.

Hun forteller at den dagen promofilmen for Parkhusene ble sluppet, så var det så mye trafikk på Molobyens hjemmeside at den krasjet en liten stund.

– Og selv om man ikke ønsker at det skal skje, så tar vi dette som et signal på at veldig mange vil være med, og at mange vurderer å bli med i bydelens første nabolag, sier Björnson.

Hun mener fasen man nå er inne i er en viktig tid for Molobyen og Bodø som by.

– Vi skal knytte området sammen med annen byutvikling i Bodø. Og det vi nå har presentert og det vi jobber videre med i bydelen, er viktig for hele byen på sikt. Vi trenger å bli flere her nord, og derfor er det så viktig å bidra til å være en attraktiv by som folk har lyst å flytte til og bli værende i, sier Björnson.

Med åpenhet for ideer og fokus på medvirkning og aktivitet jobber Moa Björnson med nabolaget Parkhusene i Tolder Holmers vei. (Foto: Christine Karijord)

Svenskebyens farger til inspirasjon

I løpet av de neste årene er det planlagt å reise hundrevis av boenheter i Molobyen. I nabolaget Parkhusene, skal det bygges ca. 90 leiligheter.

– De siste månedene har vi i Molobyen arrangert flere workshops for å engasjere byens innbyggere til å komme med innspill til det kommende nabolaget. Og vi har tatt med oss både stort og smått av forslag folk har kommet med. Både innspill på farger, materialer, takformasjoner, balkonger, størrelser og funksjoner, sier Björnson.

Hun forteller at det arkitektoniske uttrykket skal bidra til en mer fargerik bydel, og at svenskebyens fargepalett er brukt som inspirasjonskilde.

– I tillegg planlegges det for flere fellesområder og delingskultur med alt fra verktøy til sykler og biler. Vi jobber nå med planlegging av fellesstue, gjestehybler, felles takterrasser og en del grønne områder mellom husene – slik at det legges til rette for dyrking og hageaktivitet, sier stedsutvikleren

Skråtak og spektakulær utsikt. – Vi har tatt med oss både stort og smått av forslag folk har kommet med. Både innspill på farger, materialer, takformasjoner, balkonger, størrelser og funksjoner, sier stedsutvikler Moa Björnson i Molobyen. (Illustrasjonsfoto: SHL Architects)

Fargene på Parkhusene er hentet med inspirasjon fra fargepaletten i svenskebyen. (Illustrasjonsfoto: SHL Architects)

Mottatt henvendelser for Parkhusene

Daglig leder Frode Hansen i Eiendomsmegler 1 i Bodø sentrum har allerede mottatt henvendelser fra potensielle Parkhus-kjøpere.

– Vi ser i utgangspunktet at boligmarkedet er bra for tiden. Vi så antydninger til mørke skyer, men det har ikke slått ut. Når det er sagt, så har det ikke vært særlig mange prosjekter i det siste. Likevel har det for så vidt vært godt salg på det som har vært, sier eiendomsmegleren, som mener det er rom for nøktern optimisme

– Vi håper det skal fortsette med bedring til våren, og vi ser fram til å komme i gang med salget av Parkhusene, sier Hansen.

Han er ikke nervøs for timingen og tidspunkt for lanseringen av det første nabolaget i Molobyen.

– Vi snakker faktisk om indrefileten av Bodø sentrum, en beliggenhet som alltid er attraktiv. Samtidig ser vi at kostnadsutviklingen på slike prosjekter har gitt utfordringer, men også dette ser ut til å være på bedringens vei, sier eiendomsmegleren.

Han forteller at han nylig har snakket med nybyggmeglere fra Trondheim, hvor det har vært fin respons på lignende prosjekter.

– Likevel skal vi ha respekt for det som skjer i verden og lokalt. Så vi skal passe på at prisene er fine og mottakelige for markedet når vi kommer med Parkhusene, sier Hansen.

Daglig leder Frode Hansen i Eiendomsmegler 1 i Bodø sentrum har allerede mottatt ganske mange henvendelser fra folk som sier de ønsker seg bolig i det nye nabolaget Parkhusene. – Jeg er forholdsvis trygg på suksess, sier megleren. (Foto: Christine Karijord)

Felles drivhus på taket – en mulighet i nabolaget Parkhusene. (Illustrasjonsfoto: SHL Architects)

Leder forretningsutvikling og rådgiver Jannike Ramsvik og daglig leder Brita Bjørnbakk i design- og kommunikasjonsbyrået Riktig Spor. (Foto: Christine Karijord)

God respons – magisk område

For daglig leder Brita Bjørnbakk i Riktig Spor er det både spennende og gøy å jobbe med et prosjekt som Parkhusene, der man fort merker at interessen er stor.

– Jeg tror det har vært mye spenning til hva dette prosjektet skal bli, og når man lanserer de første skissene, så er det artig å se at markedet responderer så bra, sier Bjørnbakk.

Hun tror Parkhusene som prosjekt skiller seg ut. Både fordi det skal etableres en helt ny bydel i området, men også fordi det er bynært, naturnært og unikt i Bodø-sammenheng.

– Husene som er planlagt skiller seg ut og føyer seg pent inn i den småhusbebyggelsen som ligger i Breivika-området fra før. Jeg er oppvokst i Vestbyen, så dette er et område som ligger mitt hjerte nært, forteller Bjørnbakk.

For her har hun lekt i fjæra, seila og svømt fra svabergene hele livet.

– Å vandre kailangs på sommernatta på tur hjem fra byen er magisk, mens en uværstur på Moloen er magisk på en annen måte. Jeg bor fortsatt i området og stortrives med nærhet til både by, flyplass og natur, sier Bjørnbakk.